Erik van der Kamp

Dierenarts Tandheelkunde

Erik van der Kamp
Erik van der Kamp Dierenarts Tandheelkunde

Erik van der Kamp is in 1984 afgestudeerd als dierenarts. In die tijd was dat nog als all-round dierenarts. De Tandheelkunde bij dieren stond toen nog in de kinderschoenen en er was tijdens de studie nog nauwelijks aandacht voor gebitsproblemen bij dieren. Na zijn afstuderen heeft Erik zich in een praktijk in Waalwijk gevestigd, waarvan hij na een paar jaar mede-eigenaar is geworden. Uit deze praktijk is uiteindelijk het Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant ontstaan. Hij behandelde daar aanvankelijk alle voorkomende diersoorten. Zo heeft hij bijvoorbeeld keizersnedes gedaan bij koeien, varkens, schapen, honden, katten, schildpadden, slangen, parkieten, leguanen en kameleons! In de jaren daarna werd de diergeneeskunde steeds gespecialiseerder. Na de keuze gemaakt te hebben alleen gezelschapsdieren en reptielen te behandelen, volgde de keuze om alleen tandheelkundige behandelingen uit te voeren. Aangezien het toentertijd nog steeds niet mogelijk was om je in Nederland te specialiseren in de Tandheelkunde volgden talloze cursussen en congressen in het buitenland. Tandheelkunde is dus al jaren zijn passie. Hij is oud-voorzitter van der Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde. (www.wvgt.nl)

Naast zijn werkzaamheden in Waalwijk neemt Erik, tijdens de afwezigheid van Frans Knaake, de werkzaamheden van Frans in Nieuwegein over.

Bij tandheelkundige problemen is uw huisdier bij Erik in goede handen. Zijn grootste voldoening vindt Erik in het relatief snelle resultaat van tandheelkundige behandelingen en de zichtbare verbeteringen in het welbevinden van zijn patiëntjes.