Dierenziekenhuis Nieuwegein

Welkom!

Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

De dierenartsen en paraveterinairen van het Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor spoedpatiënten, diereigenaren en verwijzende dierenartsen. We behandelen uitsluitend gezelschapsdieren. De spoedkliniek is in 2019 ontstaan vanuit de behoefte van de regionale dierenartsen om de spoeddiensten te centraliseren in een modern en goed ingericht dierenziekenhuis. Tijdens kantooruren is er tevens de mogelijkheid om met uw dier verwezen te worden door uw dierenarts naar onze verwijskliniek. Deze wordt bemand door (Europees erkende) specialisten en gedifferentieerde hoogopgeleide dierenartsen en paraveterinairen. 

Lees meer

Informatie vuurwerkangst

Adviezen voor dierenartsen en eigenaren over vuurwerkangst bij honden en katten. 

Lees meer

Onderzoek naar verlatingsangst

Heeft uw hond last van verlatingsangst? Grijp dan nu uw kans en doe mee aan het gratis wetenschappelijke onderzoek naar verlatingsangst bij honden.

Lees meer

Gevlucht dier

Adviezen voor dierenartsen en eigenaren omtrent het omgaan met gevluchte dieren uit oorlogs- en rampgebieden. 

Ons beleid omtrent COVID-19

Beste collega dierenartsen en diereigenaren,

Als Dierenziekenhuis blijven ook wij onveranderd 24/7 open en zorg dragen voor onze veterinaire patiënten. We zullen doorgaan met ons dagelijks 100% in te zetten voor het welzijn van honden en katten om hierdoor onze regiofunctie als verwijs- en 24/7-spoedkliniek te blijven vervullen.

Onze dagelijkse bezetting op de werkvloer kan, door onder andere de maatregel waardoor verkouden mensen thuis moeten blijven, acuut veranderen. Dit wordt momenteel door ons geweldige team fantastisch opgevangen. We zullen bewerkstelligen de dieren en eigenaren alsnog te helpen. Wellicht kan het wel voorkomen dat een consult bij een discipline van de verwijskliniek verplaatst wordt of dat we in uiterste situatie naar een ander dierenziekenhuis moeten verwijzen. Dit beperken wij tot een minimum. We vragen hierbij uw begrip. Vooralsnog is de 24/7 bezetting van de opname en spoedkliniek dankzij de flexibiliteit en tomeloze inzet van ons team niet in gevaar gekomen. Het zou echter niet ondenkbaar zijn dat we in de toekomst op enkele van onze klinieken in de regio een beroep moeten doen als de uitval verder door gaat zetten. Ook dit zal tot een minimum beperkt worden en ook hiervoor vragen we alvast uw begrip. Mocht u vragen hebben over de beschikbaarheid van een specialist of discipline kunt u via 030 - 202 70 70 en info@edz-nieuwegein.nl contact met ons opnemen.

Beste verwijzer, mocht u uw openingstijden gaan aanpassen of zelfs dicht gaan en zodoende mogelijk een extra beroep op onze spoeddienst doen, vragen we u vriendelijk dit via een mail aan info@edz-nieuwegein.nl kenbaar te maken. Dit zorgt dat ook wij indien nodig passende maatregelen voor onze bezetting kunnen nemen.

Welke maatregelen nemen we nu?

De maatregelen van de overheid en informatie over het virus staan helder uiteengezet op de website van de Rijksoverheid. Deze onderschrijven wij. We moeten hierop aanvullende hygiënemaatregelen treffen om besmettingen tussen eigenaren van de dieren en ons team almede onderling te voorkomen.

Hieronder onze maatregelen op een rij: 

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek
  • Vooralsnog schudden wij geen handen of ander lichamelijk contact als elleboogbegroetingen
  • Er mogen maximaal 2 (niet zieke of verkouden) eigenaren per patiënt in de wachtkamer plaatsnemen
  • Bij een poli afspraak mag er maximaal 1 eigenaar mag mee naar de poli kamer, m.u.v. afspraken voor een echografie van het abdomen, hierbij nemen wij uw dier tijdelijk van u over vanwege de grootte van de ruimte die daarvoor beschikbaar is
  • Bij afspraken voor een CT-scan, een operatie, bij het maken van röntgenfoto's of andere ingrepen is het niet mogelijk om met uw huisdier mee te gaan
  • (bij voorkeur) PIN betalingen
  • Bij verkoudheidsklachten verzoeken wij u om thuis te blijven, tenzij u negatief bent getest.

Vriendelijke groeten,

Team EDZ Nieuwegein

Lees meer over het onderzoek

Oproep aan dierenartsen!

Onze KNO-arts en chirurg Annika Haagsman zoekt patiënten met een mogelijke Aspergillus gerelateerde rhinitis (Sinonasale Aspergillosis, SNA).

Lees meer over het onderzoek

Oproep hartonderzoek

Marjolein den Toom en Frank van Steenbeek vragen uw hulp bij hun onderzoek naar de genetische achtergrond van aangeboren hartaandoeningen bij honden.