• Bel ons (24/7)030 - 202 70 70

Ons beleid omtrent het Coronavirus is aangepast. Lees hier meer.

Spoed en opname

Extra zorg voor uw huisdier

Spoed en opname

 • Spoed en opname
 • kruis Spoedafdeling
 • health Opnameafdeling
 • heart-paw2 Bezoek
 • bankcard Betaling

Spoed en opname

Zowel de spoed- als de opnameafdeling zijn 24/7 bemand door ons hoogopgeleide team. Overdag (de tweedelijns spoed en de opname) vindt behandeling uitsluitend plaats na doorverwijzing door uw eigen dierenarts. Buiten kantooruren wanneer uw eigen dierenarts dicht is (de eerstelijns spoed) vindt behandeling alleen plaats na telefonisch contact via 030 - 202 70 70.

kruis Spoedafdeling

De spoedafdeling draait zowel overdag, de uren dat uw eigen dierenarts ook open is, als buiten de openingsuren van uw eigen dierenarts. Overdag is de spoedafdeling bedoeld voor uw dierenarts die patiënten met spoed kan doorverwijzen naar het Dierenziekenhuis. Buiten de openingsuren van uw eigen dierenarts neemt de spoedafdeling ook de spoeddienst van uw eigen dierenarts over. U kunt dit vergelijken met de huisartsenpost in de humane gezondheidszorg.

health Opnameafdeling

De opnameafdeling is bedoeld voor zowel chirurgische als internistische patiënten en patiënten die zorg nodig hebben die thuis moeilijk te geven is.

De opname afdeling is uitgerust met “state of the art” apparatuur:

 • Moderne infuuspompen voor intraveneuze behandeling
 • Volledige uitgerust modern laboratorium voor bloed- en urineonderzoek
 • Verwarmde hokken die als nodig ook gekoeld kunnen worden
 • Mogelijkheid tot geven van zuurstof
 • Quarantaine faciliteiten
 • 24 uur per dag hoogopgeleid team aanwezig

Het kan zijn dat het om een dag- of om een langere opname gaat. Soms is er extra onderzoek nodig dat niet direct aansluitend op het consult kan plaats vinden. Er kunnen ook andere redenen zijn om een huisdier op te nemen, zoals voor (extra) monitoring, ondersteuning met infuusvloeistoffen, zuurstof, ECG en/of bloeddruk bewaking. In sommige gevallen kan het uw voorkeur hebben dat wij de verpleging tijdelijk op ons nemen. De katten, honden en vogels die bij ons opgenomen zijn hebben hun eigen afdeling en ieder dier heeft zijn eigen verblijf binnen die afdeling. De dierverblijven zijn afgestemd op hun verpleegbehoefte. Ook houden wij uiteraard rekening met hun voedingsbehoefte en dieet indien nodig. De opnameafdeling voor de katten voldoet aan de regels voor een “Cat Friendly Practice”.

Voor de opname van uw dier kan een kostenschatting gemaakt worden. Deze kostenschattingen zijn op basis van een verloop wat wij op dat moment verwachten. De situatie van uw huisdier kan echter veranderen waardoor het kan gebeuren dat uw huisdier meer of langer zorg nodig heeft of mogelijk zelf extra onderzoek. U kunt hier denken aan bijvoorbeeld (extra):

 • Bloedonderzoek
 • Urineonderzoek
 • Röntgenfoto’s
 • Echografisch onderzoek
 • CT-scan

Indien de situatie verandert en de opname/spoedarts extra onderzoek wil doen dan zullen wij contact met u opnemen om te overleggen of u hiermee akkoord gaat. U krijgt frequent van ons een update van de kosten die tot dan toe zijn ingevoerd. Over het algemeen zullen de uitgebreide en extra onderzoeken overdag plaats vinden dit omdat er dan meer mensen aanwezig zijn.

heart-paw2 Bezoek

Bezoek is in overleg mogelijk! U wordt iedere dag minimaal een keer telefonisch op de hoogte gebracht over de gesteldheid van de gezondheid van u huisdier en de mogelijk extra onderzoeken en/of behandeling die de arts zou willen uitvoeren. Dit gebeurt ook wanneer de situatie anders loopt dan wij voorzien hadden. Tijdens het overleg is het mogelijk om een afspraak te maken voor het bezoeken van uw huisdier. Sommige dieren raken echter overstuur wanneer u vervolgens weer naar huis gaat. Indien dit het geval is, zullen we u hierover in het volgende overleg informeren en u mogelijk vragen om niet weer op visite te komen in het belang van uw eigen huisdier.

bankcard Betaling

Na het consult of bij het ophalen van uw huisdieren wordt u vriendelijk verzocht om direct contant of per pin het gehele bedrag af te rekenen. Is uw huisdier verzekerd, kan het zijn dat de factuur bij een bepaalde hoogte van de rekening direct naar de verzekeraar gestuurd mag worden. Overleg hiervoor met uw verzekeringsmaatschappij.

Terug naar Verwijskliniek